【华慧考博】考博英语每日一练(2.22)参考答案
1.D
【句意】你不能让你的眼睛扫过一本书的字里行间而想出对你所阅读的内容的理解。
【解析】词组辨析。come up to“达到;符合”;come across“偶然发现;偶然遇见”;come around“来访;苏醒”;come up with“提出;想出;赶上”。由句中关键词“You can’t let your eyes glide across the lines of a book你不能让你的眼睛扫过一本书的字里行间”与“understanding理解”的对应知“想出”符合语境,故D项正确。
2.B
【句意】这把椅子坐着很舒服,因为它会使自己的形状适合人的姿势。
【解析】动词词义辨析。accommodate“使适应;容纳”;involve“包含;牵涉”;adapt“使适应;改编”;adopt“采取;收养”;indulge“纵容;使沉迷于……”。由句中关键词“The chair is comfortable这把椅子坐着很舒服”与“a person’s position一个人的姿势”的对应可推知“accommodate”在这里有“使适应”的意思,故B项正确。
【汉译英参考答案】
【参考译文】China’s health food market first appeared in the 1980s. Health food refers to food which has specific health functions or supplement vitamins or minerals. Health food is suitable for the consumption by specific groups of people, and it has the effect of regulating human body functions, but is not used for the purpose of treating diseases. There are two kinds of health food. One is a kind of food with specific health functions, and the other is a kind of nutritional supplement.